Competitie :

Behalve recreanten en jeugdspelers bestaat onze club ook uit competitiespelers, nl. spelers die deelnemen aan competitie en /of tornooien. Als nieuweling begin je als D-speler – je hebt dan het D klassement . Als je van plan bent om je badmintonkunsten op een erkend tornooi wenst te testen, gelieve dit dan op voorhand aan een bestuurslid te melden.

Je kan enkel een klassemtesverhoging bekomen door tornooien en competitiematchen te spelen (en ook te winnen). De klassementen in opklimmende volgorde zijn; D, C2, C1, B2, B1, A.

Tornooien :

Een volwassen tornooi bestaat meestal uit verscheidene wedstrijden die over twee weekend dagen zijn verspreid – uitgezonderd indien dit bij inschrijving anders is vermeld. de inschrijvingsformulieren bevinden zich meestal op het prikbord. Op de meeste tornooien kan je zowel enkel, dubbel en/of gemengd spelen.

Tornooikalender : www.badmintonvlaanderen.be

Ontmoetingen :

Er zijn ook tornooien die speciaal georganiseerd worden voor recreanten en jeugdspelers. Er worden ook speciale clubontmoetingen georganiseerd met naburige clubs, het doel hiervan is meer gelegenheid te creëren voor jeugdspelers om tegen anderen- leeftijds- en/of niveaugenoten te spelen. het competitiegevoel is hierbij minder relevant.

Voor Jeugd : – circuit vanuit de PBA georganiseerd